Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    South Lyon, Mi
    Posts
    12

    Default 2006 Crossfire in Need of Speedo Sensor p/n 4639-326

    Have no MPH on my display only RPM and I've tested the speedometer sensor on the DD and confirmed that I have a dead sensor (p/n 4639-326). Unfortunately, this part is discontinued and longer available anywhere...Even contacted Arctic Cat directly...No Dice! Was hoping that the snowmobile community might know of a resource to locate a replacement sensor or work around...new or used, it doesn't matter. Any help would be appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Palatine IL and Eagle River WI
    Posts
    218

    Default

    Go to e-bay and put the part number in the search bar, There is a used on for sale right now for $50.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Central MN
    Posts
    492

    Default

    I was just trying to order a bolt for the power valves (same sled)......same thing no longer available. Traditionally how far back are sled parts available? Is this a cat/textron thing or industry standard?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    The Keweenaw Peninsula
    Posts
    2,602

    Default

    Last edited by mezz; 03-26-2020 at 10:18 AM.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Under a rock
    Posts
    370

    Default

    Quote Originally Posted by sir-switch View Post
    Have no MPH on my display only RPM and I've tested the speedometer sensor on the DD and confirmed that I have a dead sensor (p/n 4639-326). Unfortunately, this part is discontinued and longer available anywhere...Even contacted Arctic Cat directly...No Dice! Was hoping that the snowmobile community might know of a resource to locate a replacement sensor or work around...new or used, it doesn't matter. Any help would be appreciated.
    2 things...one ADVENTURE CENTRE in GWINN mi probably has either new or used....and the other is a heads up

    The 1st sign of the drive bearings going bad is the speedo goes out ...check to see if the shaft wiggles ...take the track and Loosen it up so there's no tension and get your hand under there and see if that thing moves ....even a thousandth of an inch wiggle and it's your bearings...do all 4....if you have 3500 miles on it it is definitely the bearings...speedo sensor could still be good

    What happens is the bearings get loose and the distance between the 2 magnets 1 on the end of the shaft and one in the speedo housing gets too far apart for it to get a good reading and it seems like it's broken

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

» John Dee

» June 2020

S M T W T F S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1234

» Stats

Members: 20,275
Threads: 28,561
Posts: 338,886

» Online Users: 92

8 members and 84 guests
Most users ever online was 2,946, 07-12-2019 at 01:11 AM.

» Today's Birthdays

None
Powered by vBadvanced CMPS v4.3.0